De inspiratie achter BeeJee & Co.

Weesolifantje - verhaal BeeJee
Twee jaar geleden ging het gesprek tijdens mijn bezoek aan een specialist, nadat alles prima was, over weesolifantjes. Mijn specialist adopteerde een olifantje en bracht hem of haar onlangs in Afrika een bezoek. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik bij thuis komst natuurlijk weten hoe het zat met die kleine weesjes? Heerlijk, is tegenwoordig te vinden op je laptop en ik vond ze al snel, de moederloze olifantjes. Ik kwam terecht bij Sheldrick wildlife trust.

 
Kleine verkreukelde schatjes met veel te veel vel en verfrommelde slurfjes. Allemaal zonder moeder en ten dode opgeschreven als ze niet geholpen worden. Uitgedroogd en getraumatiseerd. Aandoenlijk maar vooral verdrietig en hartverscheurende tafrelen. Het is bijzonder om te zien met welke inzet en passie de hulpeloze dieren gered worden. Als ze de kliniek halen betekend dat er de komende jaren dag en nacht een vaste verzorger nodig is om het op te laten groeien tot een volwassen gesocialiseerde olifant. Dag in dag uit, 24/7 verzorging, een flesje, een bad ,een zandbad, wandelingen, speel kwartietjes, continu is de verzorger aanwezig een hele opgave. Het raakte me echt.
 
Na het zien van deze schattige aandoenlijke baby’s heb ik een knuffel olifantje gemaakt voor de klein kinderen, helemaal compleet met luier en eigen knuffel eend. De combinatie van het zien van de wees olifantjes en de kleinkinderen die met de knuffel rond rennen gaf mij nieuwe teken inspiratie. Er wandelde dan ook al snel een olifantje over mijn tekenblok. Een baby olifant met zuigfles en luier. Hij kreeg van mij de naam BeeJee. Een olifant voorlees boekje voor de aller kleinsten.
 
Natuurlijk heb ik ook destijds een olifantje geadopteerd. Het is Maktao geworden en we hopen met onze kleine bedrage aan zijn opvoeding mee te helpen zodat hij een grote sterke olifant kan worden. In de toekomst hopen we met een deel van onze opbrengst van de BeeJee reeks nog meer olifantjes te adopteren en Sheldrick te blijven ondersteunen.
 
Hopelijk heb ik je geïnspireerd om een kijkje te nemen bij de wees olifantjes. Wie weet treft het jouw hart ook net zo als dat het bij mij is gebeurt.
 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te laten functioneren en te verbeteren.