fbpx

Het ultieme kerstboek: Ans de Kerstgans!

Rosefairytales is een uitgeverij van boeken en illustraties en richt zich voornamelijk op het uitgeven van kinderboeken.

Na het eerste prachtige prentenboek met Sinterklaas in de hoofdrol, is er nu een heel sfeervol boek met een spannende rol voor de Kerstman en een aandoenlijke gans als hoofdpersonage. Een verhaal helemaal op rijm, dat door de tekeningen gaat leven alsof je er zelf bij bent. Je voelt de koude sneeuwvlokken bijna, je koestert je aan de warmte van het haardvuur en je proeft de smaak van appeltaart op de tong.

Ans de Kerstgans krijgt een prijs die haar bijna fataal wordt, maar de vrienden om haar heen redden haar van een droevig noodlot. Totty het kabelfje (een kruising tussen een kabouter en een elfje) is klein maar dapper en weet op slimme wijze Ans de Kerstgans te bevrijden. De Kerstman verliest zijn geheugen na een spectaculaire val, maar ook hier is het de goedheid van de mensen en dieren die er voor zorgt dat het verhaal een gelukkig einde kent. Een sprookje dat dicht bij de werkelijkheid staat.  Dat ons uitnodigt om
vriendschap te voelen en te beleven. Te beseffen dat de vrienden om je heen belangrijk zijn.
Dat je soms iets over moet hebben voor een ander en dat je daar rijker en gelukkiger van wordt.

Een boek om te lezen met de kinderen en kleinkinderen op schoot. Duim in de mond, knuffel erbij en dan genieten van een warm en mooi verhaal.

“De warme sfeer spat van elke bladzijde af " (Boek & Buro, Haaksbergen)

Ans de Kerstgans
Ans is een dikke, donzige gans met een prachtige oranje snoet, waar ze erg trots op is. Ze legt elke dag een eitje en op feestdagen zelfs twee! Helaas mag ze de eitjes nooit houden, die neemt haar baasje Tante Emma mee om er overheerlijke cakejes, koekjes en taarten van te bakken. Ansje scharrelt en snatert rondom de boerderij en neemt zo nu en dan uitgebreid een bad in een vijvertje. Ze geniet volop van haar luie leventje op de boerderij. Wel hoopt Ans de gans dat ze binnenkort een keertje moeder wordt.
Totty Trippletree
Totty Trippletree is een 12 centimeter groot kabelfenmeisje met een hartje van goud. Haar vader is een vriendelijke dikke kabouter en haar moeder een prachtige slanke elf met groen doorschijnende vleugels. Met haar kleine ronde buikje en haar korte beentjes lijkt Totty erg veel op een kabouter maar als je haar snoezige gezichtje ziet lijkt ze spreken op een elfje. Net als haar moeder heeft Totty vleugeltjes, helaas zijn ze veel te klein. Ze kan er wel een beetje mee fladderen maar haar voetjes komen niet van de grond, haar kabouterlijfje is te zwaar. Totty woont in de koeienstal van Tante Emma, op de grens waar elfenland en de kabouterwereld bij elkaar komen. Tussen de dikke muren van de stal heeft het kleine meisje haar eigen kabelfen wereldje gemaakt. Totty's allergrootste wens is dat ze ooit kan vliegen als een echte elf.
Mac
Het trouwe hondje van de Kerstman heet Mac. Een dapper kereltje dat zijn baasje overal volgt. Hij gaat zelfs mee in de arreslee tijdens oefenvluchten, de kleine Mac is nooit bang. Ook is Mac erg dol op koekjes, heel veel koekjes. Het liefst de koekjes met een nootje erop.Voor wat lekkers doet hij de moeilijkste kunstjes. Op zijn rug liggen, lief kijken en blaffen, ja, heel hard blaffen kan hij het best!
Robin het Roodborstje
Robin is het kleine gevleugelde vriendje van Totty. Een roodborstje met een prachtig rood veren dek. Hij hangt dag en nacht in en rondom de stal om de stoute boerderij poes in de gaten te houden. Hij noemt zichzelf Totty's lijfwacht en neemt zijn taak heel serieus. Robin heeft een heerlijk nestje in een oude vergeten bloempot achter in de koeienstal, dicht bij Totty's geheime plekje.
Vertelelf
De Vertel elf is een echt pietje precies. Hij is de rechterhand van de Kerstman en zorg dat alles rondom Kerstmis altijd op rolletjes loopt. Hoe oud hij is weet hij zelf niet eens, al die jaren houdt hij niet meer bij. Ondanks zijn 75 centimeter hoog is hij de grootste elf in het Kersthuis. Hij speelt dan ook graag de baas over alle andere elfen als de Kerstman er niet is. Verhalen vertellen doet hij bijzonder graag, het liefst bij het haardvuur omringt door alle elfjes. Hij maakt mooie verhalen van alles wat hij beleefd maar zuigt zo af en toe ook een spannend verhaal uit zijn duim. Als hij even geen verhaal heeft leest hij voor uit de sprookjes van de gebroeders Grimm.
Toffee de Keukenelf
Toffee is de keukenelf. "Mijn kleine keuken prinsesje"noemt de Kerstman haar wanneer ze hem iets lekker komt brengen. Het kleine keuken elfje is vreselijk verlegen en als de Kerstman haar "prinsesje" noemt bloost ze als een appeltje. Ze kookt van s' morgens vroeg tot s' avonds laat, het liefst taartjes en koekjes. Appeltaart is haar favoriete gebak en op haar eigengemaakte recept is ze heel erg trots!